جرایم اینستاگرامی و همه چیز در مورد آنها
منظور از جرایم اینستاگرامی چیست؟ در این مقاله به بررسی موضوع مهمی که پیگیری جرایم اینستاگرامی است، پرداخته میشود. همانطور که آگاه هستید امروزه شبکه اجتماعی اینستاگرام بر زندگی مردم غالب شده است و میتوان گفت جزء جدا نشدنی انسانها تلقی میشود. در پی این درگیری بین افراد و اینستاگرام ناخودآگاه یک سری جرایم اینستاگرامی به همراه مشکلات بعد از آن برای کاربران ایجاد میشود. از آنجایی که اینستاگرام به یک محیط گسترده برای کسب و کار و کسب درآمد برای بسیاری از افراد است، اینستاگرام میتواند جنبه تفریح و سرگرمی نیز داشته باشد. با افزایش روزانه استفاده مردم از این اپلیکیشن، برخی از افراد سودجو و مجرم به این فکر میافتند که از طریق راههای مختلفی از این برنامه سوء استفاده کرده و جرمهای گوناگونی را مرتکب شوند. در ادامه با برخی از این جرایم فضای مجازی اینستاگرام آشنا میشوید.
کلاهبرداری اینستاگرام
یکی از جرایم اینستاگرامی که بسیار اتفاق میافتد، کلاهبرداری در این فضای مجازی است. کلاهبرداری اینستاگرامی به این شکل است که فردی یک پیج مستهجن ایجاد میکند و شروع به جذب فالوور میکند و پیجش را به عنوان یک پیج تبلیغاتی یا فروشگاهی به کاربران معرفی میکند. بعد از افزایش فالوور، فرد پیج را به دیگران به یک قیمت معینی میفروشد و بعد از معامله، تعداد فالوورها کاهش مییابد و یا پیج فیلتر میشود.
همچنین ممکن است که فردی در پیج خود کالاهای فیک و تقلبی را به جای کالای اصل به کاربران بفروشد. اگر زمانی متوجه موضوعی اینچنین شدید و یا توسط این افراد مورد کلاهبرداری قرار گرفتید، بهتر است سریعا به دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی یا دادسرای محل وقوع جرم بروید و شکایتی ثبت کنید. با اینکار پلیس فتا شکایت شما را پیگیری کرده و این افراد را دستگیر میکند.
مزاحمت در اینستاگرام
از دیگر جرایم فضای مجازی اینستاگرام، ایجاد مزاحمت برای افراد است. ممکن است در اینستاگرام با کسانی مواجه شوید که اکانت فیکی دارند و با آن برای افراد دیگر ایجاد مزاحمت میکنند. این مزاحمت میتواند ارسال پیام در دایرکت، کامنت و … باشد. نگران این موضوع نباشید و بدانید که این مزاحمتها قابل پیگیری هستند و یک ماده 641 در قانون اساسی وجود دارد که میگوید هر زمان کسی از طریق تلفن یا سایر دستگاههای مخابراتی برای کسی مزاحمت ایجاد کند، علاوه بر حبس یک تا 6 ماه شامل اعمال مقررات خاص شرکت مخابرات نیز خواهد شد. این حکم قابل تسری به شبکههای مجاری هم هست و قاضی بر مبنای آن میتواند مرتکب مزاحمت در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی را در قالب جرائم رایانهای اینستاگرام مجازات کند.
توهین و فحاشی در اینستاگرام
از دیگر جرایم اینستاگرامی، توهین و فحاشی است که به نام توهین رایانهای نیز شناخته میشود. فحاشی در حالت عادی نیز بر اساس قانون 608 مجازات اسلامی جرم محسوب میشود و فرقی نمیکند این فحاشی در اینستاگرام باشد یا در جای دیگر. اگر فردی در اینستاگرام نیز توهین و فحاشی کند جرم محسوب شده و قابلیت پیگیری و شکایت دارد. توهین به افراد و فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک در اینستاگرام جرم محسوب شده و مجازاتی برابر با شلاق تا ۷۴ ضربه و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی به همراه دارد.
تهدید
یکی از جرایم فضای مجازی اینستاگرام که مهمترین آنها نیز شمرده میشود، تهدید است. این جرم در اینستاگرام اخیرا بسیار زیاد اتفاق افتاده است که بدترین و سنگینترین آنها در طی سالهای قبل تهدید به اسید پاشی بوده است. هر نوع تهدید در اینستاگرام اعم از جانی، مالی، آبرویی و یا افشای اسرار قابلپیگیری و شکایت از پیج اینستاگرام است و مجازات آن در ماده 699 قانون مجازات اسلامی بدین ترتیب بیانشده است: بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای جانی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود و بستگان او نماید، همچنین به واسطه این تهدید تقاضای پول یا انجام کاری را از فرد داشته باشند جرم محسوب شده و به مجازات شلاق تا هفتاد و چهار ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
انتشار اکاذیب و شایعات در اینستاگرام
انتشار اکاذیب در اینستاگرام نیز از دیگر جرایم فضای مجازی اینستاگرام است که در آن فرد یک سری مطالب و اطلاعات را به دروغ به یک فرد نسبت میدهد. این جرم در اینستاگرام به وفور دیده میشود و شدیدا پر تکرار است. در صورت بروز این اتفاق فرد شاکی میتواند به دادسرای جرایم رایانهای مراجعه کرده و شکایت خود را از طریق پلیس فتا ثبت کند. این جرم اینستاگرامی به دلیل هتک حرمت و حیثیت و انتشار اخبار دروغ مجازاتی برابر با حبس 91 روز الی 2 سال و همچنین جریمه نقدی از 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال را به همراه دارد.
ممکن است هنوز هم این سوال در ذهن شما باقی مانده باشد که منظور از انتشار اکاذیب در اینستاگرام چیست. این تعریف در ماده 746 قانون اسلامی آمده است که میگوید “هر کسی با سوء قصد بخواهد اذهان عمومی را تشویش کند و یا بوسیله شبکههای مجازی مانند اینستاگرام سعی در نشر اخبار دروغ باشد و این اطلاعات کذب را در اختیار دیگران قرار دهد، همچنین اگر حرفی را که حقیقت نیست به فردی نسبت دهد و به وی ضرر مادی یا معنوی بزند جرم است”.
انتشار تصاویر خصوصی افراد در اینستاگرام
یکی از مهمترین و بدترین جرایم اینستاگرامی این است که مجرمان تصاویر خصوصی برخی افراد را در اینستاگرام منتشر میکنند. هماطنور که میدانی فرهنگ کشورمان به گونهای است که نمیتواند نسبت به این مسائل بیتفاوت باشد و میتواند خانوادههای زیادی را از هم بپاشد. اینکار جرم محسوب شده و مجازات شدیدی مانند حبس تا دو سال و جریمه نقدی و یا هر دوی این جریمهها را به همراه خواهد داشت. ماده 745 در قانون اساسی کشورمان در این باره میگوید که اگر فردی از طریق شبکههای مجازی اقدام به انتشار اسرار دیگران و یا تصاویر و ویدیوهای شخصی دیگران بکند و این مسائل شخصی را در اختیار دیگران قرار دهد، به طوری که اینکار موجب هتک حرمت فرد شده باشد، میتواند حبسی برابر با نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات را محکوم شود.
فراموش نکنید که امکان صدور هر دو مجازات هم وجود دارد و البته در صورتی مجرم مجازات می شود که ضرری به فرد (شاکی) وارد شده باشد. در صورت مواجه با این مسائل سریعا پیگیری کنید و اصلا از کنار آن بیتفاوت نگذرید.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت اینسوشی