ads
اینسوشی لوگوی صفحه فروشگاه 264-85
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی افراد

دسته بندی :شبکه اجتماعی ۱۷ آذر ۱۴۰۱ هانیه موسوی 880
تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی افراد

پلتفرم ها به وجود آمده اند تا افراد را به هم نزدیک‌تر کنند و موجب ارتباط موثرتر دوستان و خانواده ها در سراسر جهان می شوند. آن ها علاوه بر مزیت هایی که دارند آسیب های زیادی هم بر روی سلامت روان افراد وارد می کنند. بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی افراد کمک می‌کند تا آگاهی افراد نسبت به میزان استفاده صحیح از آن بیشتر شود. اهمیت شبکه های اجتماعی در کسب و کار باعث شده است تا برخی از افراد ساعت های طولانی را در آن سپری کنند. اضطراب، افسردگی و اختلالات خواب مشکلاتی هستند که فضای مجازی برای افراد به وجود می‌آورد که در ادامه مقاله به بررسی این گونه آسیب ها می پردازیم.

چرا باید به تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روان توجه کرد؟

  • تکنولوژی روز به روز تکامل پیدا می کند و اینترنت در فعالیت های روزانه جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. در نتیجه افراد هر روز بیشتر از قبل صفحه نمایش و گوشی های هوشمند نزدیک می شوند.
  • پلتفرم‌های اجتماعی پیشرو مثل اینستاگرام یک مکانیسم رفتاری ایجاد کرده اند تا کاربران برای همیشه احساس نارضایتی کنند و زندگی دیگران را قضاوت کنند.
  • فیدهای کاربران اکنون به الگوریتمی مبتنی بر تعامل و تایید پست های دیگران تبدیل شده است. این اتفاق ساده تغییرات چشمگیری را در نحوه تعامل افراد با زندگی، جسم و اهداف هایشان آشکار می کند.
  • تحقیقات زیادی در مورد تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی صورت گرفته است که تعیین مرز استفاده از آن ها کمک می‌ کند.
تاثیر رسانه اجتماعی بر آسیب های روحی
تاثیر رسانه اجتماعی بر آسیب های روحی

تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی بر روان انسان ها

در هر کشوری برخی از پلتفرم ها رایج تر هستند و آسیب های بیشتری به نوجوانان و خانواده ها وارد می کنند. برای شناخت بیشتر اثرات فضای مجازی پیشنهاد می کنیم که مقاله شبکه های اجتماعی پرطرفدار در ایران کدامند را مطالعه کنید.

افزایش علائم افسردگی

هر چقدر که افراد زمان بیشتری را با تلفن همراه و شبکه های اجتماعی بگذرانند، میزان افسردگی آن ها هم بیشتر می شود. کسانی که زمان زیادی را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام سپری می کنند، بسیار کمتر از دیگران فعالیت های فیزیکی انجام می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم و نشانه های افسردگی بر روی لینک کلیک کنید.

کاهش کیفیت خواب

بسیاری از افراد زمان معقولی را صرف پیمایش در رسانه های اجتماعی می کنیم. اگر قبل از خواب از فضای مجازی و تلفن استفاده شود، قطعا بر خواب تاثیرگذار است. برای اطمینان از اهمیت کیفیت خواب و دلایل آن پیشنهاد می کنیم که مقاله ۵ عاملی که کیفیت خواب شما را پایین می آورند را مطالعه کنید. مسائل دیگری مانند استرس و اضطراب ارتباط تنگاتنگی دارد. علاوه بر این؛ بر سلامت جسمی و روانی تاثیر می گذارد. در نهایت؛ می توان گفت که سیستم شناختی و ثبات عاطفی کسانی که از شبکه های اجتماعی زیادی استفاده می کنند، در خطر است.

آسیب های روحی و روانی
آسیب های روحی و روانی

تحریف واقعیت

به نظر می رسد که با وجود فیلترها، مضرترین شبکه اجتماعی برای سلامت روان انسان اینستاگرام است. بدون شک؛ تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی امری غیر قابل انکار است. قبل از هر چیز باید بدانیم که تحریف واقعیت چیست و به این منظور باید بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید. اینستاگرام تأثیرات دراماتیکی بر مخاطبان زن داشته است و دختران را به سمت مقایسه و ناامیدی سوق می‌دهد که در نهایت موجب تحریف واقعیت ها می شود.

افزایش میزان تنهایی

ارزیابی های صورت گرفته توسط پژوهشگران نشان داده که تنهایی در افرادی که از فضای مجازی استفاده می کنند، بیشتر است. ارزش گذاری بیش از حد بر زیبایی و خودشیفتگی، کاهش کیفیت روابط بین فردی و مهارت های اجتماعی، کاهش حریم خصوصی و امنیت از مشکلاتی است که موجب تنهایی بیشتر نوجوانان می شود. تنهایی اتتفاقی دردناک است که برای مقابله با آن باید اقداماتی انجام داد. برای آشنایی با علت و پیامدهای تنهایی بر روی لینک کلیک کنید.

تاثیر رسانه های اجتماعی بر افزایش میزان تنهایی
تاثیر رسانه های اجتماعی بر افزایش میزان تنهایی

آسیب های جدی اینستاگرام

  • این فضای پرطرفدار به عنوان یک شبکه متمرکز بر تصویر و ویدیو منجر به ارزش گذاری بیش از حد می شود.
  • پروفایل هایی که بیشترین لایک و فالوور را دارند، زیبایی و استانداردهای اجتماعی را به دیگران دیکته می کنند.
  • مقایسه بدن خود با دیگران می تواند دروازه ای برای اختلالات خوردن و مشکلات در پذیرش خود باشد.
  • افراد می توانند رفتارهایی بروز دهند که از درونیات و ارجاعات اخلاقی آنها منحرف شود تا با آنچه اکثریت دوست دارند، سازگار شوند.
  • کاهش تعداد خانواده ها، افزایش نابرابری درآمدی و افزایش بیکاری از عمده مشکلات فضای مجازی و اینستاگرام است.

نتیجه

قسمت تاریک و خطرناک فضای مجازی، تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روحی و روانی افراد است. برای آشنایی بیشتر با اهمیت استفاده از فضای مجازی به صفحه نقش شبکه های اجتماعی در تبلیغات و بازاریابی آنلاین مراجعه کنید. حتی با وجود نقش موثر رسانه های اجتماعی، محدود کردن میزان استفاده از فضای مجازی به بهبود کیفیت زندگی بسیار کمک می کند.

هانیه موسوی

فارغ التحصیل کارشناسی روانشناسی از آزاد کرج. من ساعات زیادی را در شبکه اجتماعی منحصر بفرد اینستاگرام می گذرانم و در مورد آن مطالعات زیادی انجام داده ام. تصمیم گرفتم که دانسته هایم را با شما در اینسوشی به اشتراک بذارم. صرفا نمی نویسم بلکه قصد دارم محتوای جدیدی خلق کنم که برای مخاطبان آموزنده و جذاب باشد.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت اینسوشی

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد، تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0